Pobijedite alergiju

Sve je češći broj ljudi koji imaju respiratorne alergije, posebno naglašene u doba proljeća zbog visoke koncentracije polenovih zrnaca u zraku usljed cvjetanja biljaka. Polenova kijavica je sezonska alergijska bolest gornjih disajnih puteva i najčešći je oblik alergijske reakcije. Javlja se sezonski, vezano uz pojavljivanje određenih vrsta polena u zraku. Bolest može biti udružena sa drugim alergijskim bolestima, poput bronhijalne astme i atopijskog dermatitisa.

 

Simptomi polenove kijavice i prehlade vrlo su slični. To su šmrcanje, kihanje, kašljanje, neprohodnost i punoća nosa praćena vodenim iscjetkom iz nosa i gubitkom čula mirisa. U očima dolazi do upale spojnice oka sa crvenilom, suzenjem, svrbežom i peckanjem očiju (alergijski konjuktivitis).
Kada govorimo o liječenju alergije, važno je odmah napomenuti da se alergije ne mogu izliječiti, ali se postojećim lijekovima simptomi bolesti mogu ublažiti ili čak u potpunosti ukloniti.

Osim liječenja u olakšavanju simptoma proljetnih alergija izuzetno je važna i preventiva. Prva preventivna mjera je izbjegavanje alergena na koji je osoba osjetljiva. Za uspješnu borbu protiv alergena preporučujemo sljedeće proizvode:

Immuno GD-poly je potpuno prirodni preparat koji reguliše aktivnost imunog sistema, štiteći organizam od mnogih oboljenja. Immuno GD-poly kapsule sadrže ekstrakt gljive Ganoderma lucidum sa preko 200 biološki aktivnih supstanci: polisaharidi, triterpeni, organski germanijum, nukleozidi, aminokiseline, sterilna jedinjenja.

Ulje crnog kima (Baraka i Zein pharma)- Koristi se na dalekom istoku već više od dvije hiljade godina, zbog bogatstva svog sadržaja od preko stotinu komponenata, među kojima su razni vitamini, enzimi i elementi u tragovima, esencijalne polinezasićene omega-3 i omega-6 masne kiseline. Jačaju imunitet jer stimuliše stanice koštane srži, aktiviraju proizvodnju limfocita, te djeluje protivupalno, antialergeno i antioksidativno.

Zell oxygen immunkomplex- Sadrži respiratorne enzime koji imaju sposobnost osnažiti i regenerisati ćelije čitavog organizma, te ih snabdjeti potrebnim kiseonikom. Sadrži izuzetno visoku koncentraciju jednog od najsnažnijih IMUNOMODULATORA uopšte – BETA-GLUCAN, ekstrakte 17 različitih vrsta voća i povrća, brojne antioksidanse, mnogo enzima i koenzima, optimalnu kombinaciju aminokiselina, peptida, cisteina. Doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema.

Solgar Nutri-Nano™Co-Q10 – meke želatinske kapsule, sadrže koenzim Q10 proizveden najsavremenijom nano-tehnologijom koja omogućava tri puta veću apsorpciju i bioraspoloživost. Koenzim Q10 je antioksidant, aktivator stanične energije, doprinosi zdravlju srca. Koenzim Q10 se preporučuje kod problema sa srcem, nepravilnim srčanim ritmom i anginom pektoris, te problemima sa alergijom.
Kapsule su bez šećera, soli i škroba, ne sadrže kukuruz, kvasac, pšenicu, soju niti mliječne sastojke te je formulisan bez upotrebe umjetnih konzervansa, aroma ili boja.

 

Uz preporuke farmaceuta, u bilo kojoj od naših apoteka ili na web shopu, izaberite najbolje za sebe kako biste pobijedili alergiju.