NOVO U APOTEKAMA-ACIDOSALUS

kombinacije probiotika,ljekovitog bilja i beta glukana

Do sada smo naučili da su probiotici živi mikroorganizmi-dobre bakterije, koje primjenjene u dovoljnoj količini daju povoljno ljekovito djelovanje domaćinu(čovjeku). 90% zdravog ljudskog organizma čine probiotičke dobre bakterije koje se nalaze -ne samo u crijevima,već i na koži i sluzokoži cijelog organizma,kao i na vlasištu(kosa). Žive probiotičke bakterije mijenjaju sastav i metaboličku aktivnost mikroflore(mikrobiota) i utječu na imunološki sistem što djeluje povoljno na zdravlje domaćina(čovjeka). Ljekovito bilje je od davnina dio tradicionalne medicine kod nas, a danas su i u sastavu mnogih preparata koji pomažu pri liječenju različitih bolesti. Jeste li znali da se npr. ulje crnog kima(ćurekota) još od doba faraona koristi za liječenje mnogobrojnih bolesti? Danas postoje mnogobrojni dokazi o ljekovitosti ulja crnog kima kod infekcija,alergija,kožnih oboljenja i oboljena vezanih za pad imuniteta.S druge strane, Beta glukan je izolovan 1968. godine iz ćelijskog zida kvasca- Saccharomyces Cerevisiae , izazvao veliko zanimanje i struke i pacijenata upravo zbog dokazanog djelovanja da može prirodno i sigurno aktivirati naš imunološki odgovor aktiviranjem makrofaga-ćelija koje potiču imunološku aktivnost.

Po prvim put u apotekama dostupni su prirodni inovativni preparati ACIDOSALUS koji su po sastavu upravo kombinacije probiotika, imunoglukana i ulja ljekovitih biljaka, a u različitim oblicima : za oralnu primjenu-prirodne jogurtne miksture za djecu i odrasle Acidosalus plus i Acidosalus baby, Acidosalus spray za nos i i usta namjenjen zastiti sluznice nosa i usta kod respiratornih virusnih i bakterijskih infekcija, alergija, afti i gingivitisa, probiotičke krema Acidosalus forte i Acidosalus mlijeko namjenjenih za pomoć pri liječenju atopijskog dermatitisa, ekcema , psorijaze od najranije dobi do odraslih osoba.

I još mnogo inovativnih ACIDOSALUS prirodnih preparаta o kojima možete više pročitati ovdje.

Svi ACIDOSALUS preparati su potpuno prirodni,bez dodanih šećera,zasladjivača,korigensa ukusa i mirisa,kao i bez parabena i vještačkih dodataka u kremama. Inovativni su sa preko 50 različitih nagrada dobivenih širom svijeta. Nabavljaju se isključivo u apotekama, uz stručnu pomoć i profesionalne savjete farmaceuta.