MOJA apoteka – prijatelj porodice: sajam za djecu i porodicu, Banjaluka, Borik, 17. i 18. maj 2014.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u igri, zabavi, plesu i pjesmi – u najvećem događaju za djecu i porodicu u regiji – SAJMU ZA DJECU I PORODICU, koji će biti održan 17. i 18. maja, u Sportskoj dvorani Borik. Ova manifestacija održava se prvi put u Banjaluci, i Republici Srpskoj, i organizovana je po uzoru na slične manifestacija koje već cijelu deceniju imaju Beograd i Zagreb.

Želimo da pokažemo da Banjaluka može, rame uz rame, promovišući porodične vrijednosti, brigu o djeci, roditeljstvo, kreativnost i sportski duh, da korača zajedno sa velikim centrima u regionu.

U okviru obilježavanja 15.maja, Međunarodnog Dana porodice – manifestaciju je podržalo Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, a Sportska dvorana Borik uvrstila je ovaj događaj u zvaničan program obilježavanja svog velikog jubileja – 40 godina postojanja i rada. Sajam za djecu i porodicu, u svom festivalskom dijelu, ugostiće veliki broj vrtića, škola, udruženja i klubova čiji mališani predstavljaju svoje umjeće i predani rad.

Posjetioci, pored toga, mogu uživati u predstavama, koncertima, raznim takmičenjima, edukativnim predavanjima, radionicama.

S ciljem socijalizacije djece s nadležnim službama, na Sajmu učestvuju Policija, Dom zdravlja, Vatrogasna služba. Sajam na jednom mjestu okuplja naše izlagače i to od pozorišta, vrtića, proizvođača hrane za bebe i djecu, odjeće za bebe i djecu, kozmetike za djecu, telekom operatera, banaka, dječije štednje, osiguranja, izdavačkih kuća, knjižara. Jedna široka lepeza promocije potreba za djecu i njihove roditelje, odnosno cijele porodice.

Pod sloganom „Budi prijatelj porodice”, želimo da sa poznatim mamama, tatama, bakama, dekama, tetkama… i svim njihovim mališanima, promovišemo inicijativu „Grad Banjaluka – Grad prijatelj djece”. Ulaz za sve posjetioce je besplatan.