Moja apoteka dobitnik QUDAL medalje

Moja apoteka je u junu 2020.god., po drugi put, nagrađena prestižnom QUDAL medaljom.

Projektom QUDAL istražuju se i nagrađuju subjekti (proizvodi, usluge, mediji, javne osobe, kulturni i sportski sadržaji i dr.) koji na određenoj teritoriji nude najveći nivo kvaliteta – prema mišljenju građana – odnosno samih korisnika.

Cilj projekta QUDAL je skrenuti pažnju javnosti na važnost kvalitete u svakodnevnom odabiru i prava građana na vrhunski nivo kvaliteta, kao i omogućiti potrošačima lakše snalaženje i lakši pronalazak najkvalitetnijih proizvoda i usluga na tržištu.

U ovoj studiji većina ispitanika na teritoriji Bosne i Hercegovine navela je ‘Moja Apoteka’ kao broj jedan po kvalitetu u sljedećoj kategoriji:

”Navedite naziv lanca apoteka koji, prema vašem ličnom iskustvu i mišljenju ili iskustvu i mišljenju vaših bližnjih, nudi najviši nivo kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu:”

Učesnici su bili građani BiH, stariji od 17 godina koji često kupuju u apotekama. Istraživanje tržišta sprovedeno je u aprilu 2020. na uzorku od 1200 ispitanika. Sva pitanja su bila otvorenog tipa, a metodologija je bila CAWI-DEEPMA.

Za zdravstvenu ustanovu kao što je MOJA apoteka, od velikog je značaja novodobijena Qudal medalja za 2020/2021.god., koja na osnovu gorenavedenih istraživanja pokazuju da upravo sada, u vrijeme Covid-19 krize, potrošači ipak ne gube povjerenje u ovu ustanovu i njene zaposlene. U ovakvom tržišnom okruženju koje karakteriše nesigurnost i bojazan, respektabilni certifikati poput QUDAL – Quality meDAL-a dodatno učvršćuju povjerenje kod postojećih kupaca i privlače nove na osnovu pozitivnih iskustava velikog broja stalnih kupaca.

Medaljom QUDAL ZU MOJA apoteka šalje jasnu poruku, koliko je važno pružanje kvalitetnih proizvoda i usluga, kako bi se osigurala dobrobit kupaca, pacijenata i njihovih porodica.

Ovo je samo jedna u nizu dobijenih nagrada, kojom se još jednom potvrđuje opravdano lidersko mjesto ZU MOJA apoteka u apotekarskoj djelatnosti.

Napominjemo da je ovo istraživanje rađeno u skladu s odredbama Međunarodnog kodeksa za provođenje tržišnih i društvenih istraživanja koji su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Svjetska udruženja istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).