“Moja apoteka-čuvar tvoga srca”
(28.09.-04.10.)

Da li ste znali da se  Svjetski dan srca obilježava svake godine posljednje sedmice u mjesecu septembru, tačnije 29. septembra.

Poznato je da su kardiovaskularne bolesti odgovorne  za gotovo polovinu smrti od hroničnih nezaraznih bolesti, što ih čini prvim uzrokom smrti u svijetu.

Obilježavanje Svjetskog dana srca inicirala je Svjetska kardiološka federacija, a cilj tog dana je informisati ljude širom svijeta da su kardiovaskularne bolesti, uključujući srčane bolesti i moždani udar, vodeći uzrok smrti u svijetu.

S tim da su ove bolesti odgovorne za 17,5 miliona smrti godišnje, potrebno je naglasiti i istaknuti šta svaki pojedinac može preduzeti kako bi prevenirao i kontrolisao kardiovaskularne bolesti, te smanjio izloženost rizičnim faktorima.

Zdravim životnim stilovima može se izbjeći najmanje 80 posto prijevremenih smrti od srčanih bolesti i moždanog udara. Male promjene u životnim navikama, kao što su pravilna prehrana, fizička aktivnost i prestanak pušenja, mogu dovesti do poboljšanja zdravlja srca.

Bitno je istaći da se rizik od oboljenja  kardiovaskularnog sistema MOŽE smanjiti. Važno je da svi počnemo djelovati odmah, te da na vrijeme odbacimo štetne navike.

Posebno je važno voditi računa o zdravlju srca i prevenciji kardiovaskularnih oboljenja u doba pandemije COVID-19, jer osobe sa hroničnim kardiovaskularnim oboljenjima spadaju u rizične grupe za obolijevanje od ovog virusa.

Povodom Svjetskog dana srca, odlučili smo mu posvetiti čitavu sedmicu. Tom prilikom u svim našim apotekama do nedjelje 04.10. očekuju vas sljedeći popusti na proizvode koji vam mogu pomoći prilikom očuvanja kardiovaskularnog sistema:

Takođe, u svim našim apotekama svakodnevno, besplatno i preventivno, možete provjeriti i krvni pritisak.

Proizvođač/ Zastupnik Proizvod/ asortiman Popusta
1.      Hemofarm Midol protect 100mg I 75mg

Magnetrans Direct

-15%
2.      Bosnalijek Bospyrin 3+1 gratis -gratis proizvod
3.      Microlife Sve vrste tlakomjera -15%
4.      Medimpex Mollers Omega 3 (Orkla) i Normolip 5 (Esi) -10 %
5.      Proton CARDIO vitamin -15%
6.      Pharmacy and Bio Cjelokupni asortiman -20%
7.      Bawariamed Cjelokupni asortiman Boso mjerača pritiska -15%
8.      Pharma Maac Orthomol Cardio -20%
9.      Eliksir Linija  magnezija Maxi Mag iz brenda Zdrovit:  Maxi Mag Cardio, Maxi Mag Anti stress, Maxi Mag cps, Maxi Mag eff

Liniju HUG, Graviola, Kurkuma Stress i Sleep On

 

-15%
10.   INPHARM CITRIN MG DUO TBL A15

CITRIN MG DUO TBL A30

KOENZIM Q10 AKTIV KAPS A30

MAGNUM 400 MAX KES 20X2G

CARDIOFORTIN KAPS A30

K-MAG CPS.A 30

SAVE OIL PLUS KAPS A30

SAVE OIL SOFTGEL KAPS 30X500MG

-15%
11.   PHARMAMED Omega a 30 meke kapsule

Omega a 75 meke kapsule

Koencim Q 10 a 30 meke kapsule

Cardiopil kapi a 50 ml

-20%

Da nam srca kucaju duže!

Moja apoteka-čuvar tvoga srca.