MOJAAPOTEKA – BR. 1 ZA GRAĐANE BOSNE I HERCEGOVINE


U istraživanju odnosa cijene i kvalitete Best Buy Award, ispitanici su ocijenili kako MOJAapoteka na bosanskohercegovačkom tržištu nudi najbolji odnos cijene i kvalitete u kategoriji lanca apoteka

Drugo bosanskohercegovačko specijalizovano istraživanje zadovoljstvom poznavatelja bosanskohercegovačkog tržišta Best Buy Award Bosnia and Herzegovina 2015/2016, pokazuje da ispitanici najveći broj glasova za odnos cijene i kvalitete u kategoriji lanca apoteka daju upravo MOJOJapoteci.   

 

Rezultat je ovo predmetnog istraživanja Best Buy Award Survey 2015/2016 švicarske kuće ICERTIAS .   

Ispitanicima, građanima Bosne i Hercegovine je u istraživačkoj anketi putem web obrasca postavljeno sljedeće pitanje: „Navedite naziv LANCA  APOTEKA koji po vašem ličnom iskustvu ili iskustvu vaših bližnjih nudi najbolji odnos cijene i kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu."   

 

Pitanje je bilo otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili ponuđeni odgovori, već su slobodno mogli sami navoditi nazive proizvođača i davaoce usluga koji, prema njihovom iskustvu, nude najbolji odnos cijene i kvalitete na bosanskohercegovačkom tržištu.


Najveći broj ispitanika na ovo je pitanje odgovorio: „MOJAapoteka".   Zahvaljujući ovoj osvojenoj poziciji, MOJAapoteka ima pravo nositi prestižnu oznaku "Best Buy Award - Br. 1 - najbolji omjer cijene i kvalitete".   

 

MOJAapoteka je tržišni lider u apotekarskoj djelatnosti u Bosni i Hercegovini,  te ima najveću apotekarsku mrežu od 42 apoteke i više apotekarskih stanica na području 19 opština. Rad u apotekama MOJAapoteka je organizovan prema potrebama i zahtjevima stanovništva i upravo su potrebe građana inspirisale uvođenje brojnih novina: uvedeno je dežurstvo 24 sata u Banjaluci, Doboju i Bijeljini; kućna dostava lijekova; uveden je besplatan info-telefon za građanstvo 24 časa dnevno kako bi zainteresovani građani u svakom trenutku mogli dobiti stručne savjete u vezi sa svojim pitanjima i dilemama, itd.   

 

Kompletno istraživanje Best Buy Award Survey 2015/2016 rađeno je u skladu s odredbama 'Međunarodnog kodeksa za provedbu tržišnih i društvenih istraživanja' koji su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Svjetska udruga istraživačkih stručnjaka (ESOMAR). 

 

O projektu Best Buy Award   

 

Best Buy Award (www.bestbuyaward.org) je projekt švicarske kuće ICERTIAS -International Certification Association GmbH (www.icertias.com) kojeg u Bosni i Hercegovini provodi i zastupa tvrtka Axios iz Hrvatske (www.axios.hr) uz podršku vodeće svjetske konsultantske i revizorske organizacije PWC (PricewaterhouseCoopers).   

 

Osnovni je cilj istraživanja bio taj da se dobije uvid u iskustvo i percepciju stanovnika Bosne i Hercegovine o robnim markama proizvoda i usluga te proizvođača i trgovaca za koje se smatra da daju najbolji omjer cijene i kvalitete (tzv. best buy) od strane korisnika, ali i prema percepciji onih koji nužno nisu korisnici, ali imaju relevantno mišljenje na osnovi iskustva njima bliskih osoba (kolege, prijatelji, rodbina i sl.).   

 

Cilj projekta i certifikata "Best Buy Award" je olakšati kupcima potragu za onim najboljim i cijenom najpovoljnijim proizvodima i uslugama na bosanskohercegovačkom tržištu.Dežurne apoteke

PRVI MAJ

Tel: 051 223 – 540

APOTEKA DOBOJ

Tel: 053 241 – 626

APOTEKA PARK BIJELJINA

Tel: 055 202 - 908
Lijekovi, čajevi, medicinska
pomagala, kozmetika itd. od
sada, na Vašoj kućnoj adresi
dostava porudžbine većih od 10 KM,
svakog dana od 08h do 21h

Besplatna telefonska linija: 0800 50 501

Anketa

Kada birate preparat u apoteci, na Vaš izbor najviše utiče::


Formular za posao
Formular za obavljanje pripravničkog staža